File #: BILL NO. 17-106    Name:
Type: Ordinance Status: Passed
File created: 4/11/2017 In control: City Council - Regular Session
On agenda: 5/18/2017 Final action: 5/18/2017
Title: AN ORDINANCE APPROVING ADDENDUM NO. 2 TO PSA NO. 2012-107/2R WITH GRANICUS, INC. TO INCORPORATE VOTE CAST WITH iLEGISLATE AND MEETING EFFICIENCY PRODUCTS TO THE SCOPE OF SERVICES PROVIDED TO THE CITY BY GRANICUS, INC. FOR AN INITIAL INVESTMENT IN AN AMOUNT NOT TO EXCEED $5,459.00 AND FURTHER AMENDING THE CONTINUING SOFTWARE SUPPORT COSTS PAYABLE TO GRANICUS, INC. FOR ALL PRODUCTS AND SERVICES TO AN AMOUNT NOT TO EXCEED $4,420.00 PER MONTH AND AUTHORIZING THE CITY MANAGER TO EXECUTE SAID ADDENDUM BY AND ON BEHALF OF THE CITY. (Rules 4/26/17)
Sponsors: City Clerk
Attachments: 1. Ordinance, 2. Addendum #2 to Granicus to Media Management Software Agreement Revised, 3. Addendum 2 Exhibit 1, 4. Addendum 2 Exhibit 2, 5. Addendum 2 Exhibit 3, 6. Presentation on options, 7. Working with the iLegislate Voting System (Council Members), 8. Working with LiveManager and iLegislate Voting (Clerks), 9. LiveManager User Guide
Title
AN ORDINANCE APPROVING ADDENDUM NO. 2 TO PSA NO. 2012-107/2R WITH GRANICUS, INC. TO INCORPORATE VOTE CAST WITH iLEGISLATE AND MEETING EFFICIENCY PRODUCTS TO THE SCOPE OF SERVICES PROVIDED TO THE CITY BY GRANICUS, INC. FOR AN INITIAL INVESTMENT IN AN AMOUNT NOT TO EXCEED $5,459.00 AND FURTHER AMENDING THE CONTINUING SOFTWARE SUPPORT COSTS PAYABLE TO GRANICUS, INC. FOR ALL PRODUCTS AND SERVICES TO AN AMOUNT NOT TO EXCEED $4,420.00 PER MONTH AND AUTHORIZING THE CITY MANAGER TO EXECUTE SAID ADDENDUM BY AND ON BEHALF OF THE CITY. (Rules 4/26/17)

Body
Issue/Request:
AN ORDINANCE APPROVING ADDENDUM NO. 2 TO PSA NO. 2012-107/2R WITH GRANICUS, INC. TO INCORPORATE VOTE CAST WITH iLEGISLATE AND MEETING EFFICIENCY PRODUCTS TO THE SCOPE OF SERVICES PROVIDED TO THE CITY BY GRANICUS, INC. FOR AN INITIAL INVESTMENT IN AN AMOUNT NOT TO EXCEED $5,459.00 AND FURTHER AMENDING THE CONTINUING SOFTWARE SUPPORT COSTS PAYABLE TO GRANICUS, INC. FOR ALL PRODUCTS AND SERVICES TO AN AMOUNT NOT TO EXCEED $4,420.00 PER MONTH AND AUTHORIZING THE CITY MANAGER TO EXECUTE SAID ADDENDUM BY AND ON BEHALF OF THE CITY.

Key Issues:
Following a presentation to the City Council Rules Committee, staff has prepared this contract modification with Granicus to allow for the purchase of the 'Meeting Efficiency' and 'Vote Cast' modules.

The Granicus products will give staff the necessary tools to effeciently assist the Council in managing and documenting public meetings.

The 'Meeting Efficiency' module will allow for the following;
1. Automate recording of Councilmember attendance during voting through use of new Surface Electronic Device
2. Assist meeting presider with requests to speak through Councilmember's new Surface Electronic Device
3. Tracks motioner and seconder for record keeping
4. Accurately records motions and each Councilmember's vote
5. Helps manage first and second reading of ordinance - Charter Requirement
6. Helps manage roll call voting - Charter Requirement
7. Assists...

Click here for full text