File #: BILL NO. 17-04    Name:
Type: Ordinance Status: Passed
File created: 12/5/2016 In control: City Council - Regular Session
On agenda: 1/5/2017 Final action: 1/5/2017
Title: AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY. (PWC 12/19/16)
Sponsors: Water Utilities
Attachments: 1. Ordinance, 2. KCPL Easement, 3. LSMO Utility Easement for KCPL Service

Title

AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY. (PWC 12/19/16)

 

Body

Key Issues:

- The City's Water Utilities Department is undertaking building a new Water Utilities Facility at 1200 SE Hamlben Road.

- The Building will require a sectionalizer and primary electrical service be ran onto the new facilities property.

- KCP&L is in need of a non-exclusive easement on the property owned by the City of Lee's Summit at 1200 SE Hamblen Road to provide access to the new lines and equipment to be installed here.

 

Proposed City Council Motion:

FIRST MOTION:  I move for a second reading of AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY.

SECOND MOTION:  I move for adoption of AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY.

 Presenter

Presenter:  Jeff Thorn Assistant, Director of Engineering Lee's Summit Water Utilites.

 

Recommendation

Staff Recommendation: Staff recommends approval of AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY

 

Committee Recommendation

Committee Recommendation: The Public Works Committee voted unanimously 4-0 to recommend to City Council approval of AN ORDINANCE AUTHORIZING THE EXECUTION OF A NON-EXCLUSIVE EASEMENT BY AND BETWEEN THE CITY OF LEE'S SUMMIT, MISSOURI AND KCP&L GREATER MISSOURI OPERATIONS COMPANY.